Sivusto on arkistoitu, eikä sitä enää päivitetä.

Koirien suojelu

 
Kuva: Sonja Nurmi

SEY on Suomen suurin eläinsuojelujärjestö ja eläinsuojelun asiantuntija. Se on toiminut vuodesta 1901. SEYn toimialaan kuuluvat kaikki eläimet. SEYllä on reilu 40 jäsenyhdistystä ympäri Suomea ja koko maan kattava eläinsuojeluneuvojien verkosto.

Suurin osa SEYn jäsenyhdistyksistä hoitaa ja etsii koteja hylätyille ja kodittomille lemmikkieläimille. Yhdistysten hoitoon tulee esimerkiksi viranomaisten huostaanottamia koiria. Yhdistyksille tulee myös kuntien talteen ottamia koiria, joiden omistajaa ei ole löydetty.

Tutustu SEYn jäsenyhdistyksiin ja niiden toimintaan täällä.

Monia ihmisiä kiinnostaa toiminta eläinten hyväksi. Auttaa voi monella tavalla. Jo jäseneksi liittyminen, tiedon etsiminen ja sen jakaminen, lahjoittaminen tai aktiivinen toiminta SEYn jäsenyhdistyksissä ovat loistavia vapaaehtoistoiminnan muotoja, jotka auttavat eläinten hyvinvointia.

Vapaaehtoista eläinsuojelua voi toteuttaa parhaiten lähimmän eläinsuojeluyhdistyksen kautta. Monilla SEYn jäsenyhdistyksillä on tarvetta erilaisille, eri- ikäisille ja innokkaille ihmisille. Vapaaehtoistoiminnan muodoista kannattaa tiedustella paikallisesta eläinsuojeluyhdistyksestä.

Voit ilmoittautua vapaaehtoiseksi SEYn jäsenyhdistykseen täällä.

Myös SEYn toimistolla tarvitaan vapaaehtoisia monenlaisiin tehtäviin. Voit ilmoittautua vapaaehtoiseksi toimistolle täällä.

Suomalaisten eläinsuojeluyhdistysten hoidossa olevat, kotia etsivät koirat ja muut eläimet löydät Kodittomat.infosta.